Trådlös CarPlay i Volvo XC90 / S90 / V90 / XC60 / V60 / XC40

Med bluetooth som en form av standard har dem flesta av oss blivit vana att enkelt kunna strömma musik och samtal utan att behöva koppla upp telefonen eller ansluta några sladdar när vi kör. Sedan 2016 har bl.a. Volvo XC90, S90, V90, XC60, V60 & XC40 utrustats med CarPlay, det nya sättet att integrera mobilanvändandet vid körning, i samband med detta tog det hela dock ett litet steg bakåt i utvecklingen och vi tvingas istället ansluta telefonen via kabel för att få tillgång till den fantastiska funktionen. 

Trådburen CarPlay innebär tyvärr att kortare turer oftast leder till att man inte krånglar till det med sladdarna och alltså blir utan CarPlay. re-STREAM C2A är därav utvecklad för att lösa problemet och alltså tillåta trådlös anslutning av CarPlay mellan telefon och bil via bluetooth/WIFI.


re-STREAM APP är alltså en USB-adapter som helt enkelt ansluts till bilens befintliga CarPlay-kompatibla USB port. Därefter ansluts iPhone (eller annan iOS-enhet) till adaptern via bluetooth, detta skapar en wifi profil mellan USB-adaptern och iPhone för datan att överföras genom. Även om telefonen då är ansluten till ett wifi-nätverk kallat "re-STREAM.se" kommer du fortfarande kunna använda 3G/4G internetuppkoppling som vanligt.

Det som krävs för trådlös CarPlay i Volvo är alltså; iPhone/iOS enhet, Volvo-bil med fabriksmonterad/original CarPlay funktion samt re-STREAM APP adapter


Installera/aktivera trådlös CarPlay i Volvo XC90/S90/V90/XC60/V60/XC40

re-STREAM APP är en USB-adapter med plug n' play installation. Den fysiska installationen innebär alltså att ansluta den till bilens CarPlay USB-uttag. Enheten har en USB-hona för t.ex. laddning, USB-honan på adaptern används även för uppdatering av mjukvaran i re-STREAM adaptern, mjukvarorna tillhandahålls via kundzonen där senaste mjukvaran alltid finns tillgänglig för nedladdning. 

Därefter behöver telefonen ansluta via bluetooth till adaptern, det görs genom att navigera till Inställningar>Bluetooth i din iPhone. Under tillgängliga bluetooth-källor väljer du "re-STREAM.se" och ansluter med koden "0000" eller "1234" (beroende på mjukvaruversion i enheten). En notis dyker upp vilken frågar om du vill tillåta källan att aktivera trådlös CarPlay i din iPhone. 

Efter att telefonen och CarPlay-adaptern parats ihop kommer de automatiskt att ansluta till varandra och konfigurationen behöver alltså inte göras om, upp till 5 olika iPhone/iOS enheter kan paras ihop med re-STREAM adaptern för automatisk uppkoppling, den sjätte telefonen som ansluts kommer automatiskt att ersätta den första.


Trådlös Android Auto

Gällande trådlös Android Auto saknas tyvärr stöd från både mobiltillverkarna och re-STREAM. I samband med att Android-tillverkarna utvecklar ett standard-protokoll för samtliga telefoner på marknaden hoppas vi självklart på att stödet för trådlös Android Auto kommer till re-STREAM och att den utökas för att stödja trådlös Android Auto med. 

UPPDATERING 2022-04-12

Vi har nu motsvarande artikel tillgänglig för beställning via webbutiken.
Läs mer om re-STREAM C&A här!

Kommentarer (1)

    • Oleg Liaitte Haids
    • 2020-01-30 01:08:58
    Регистрация

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.