PR-/utrustningskod Audi/VW/Skoda/SEAT

Vissa eftermonteringar kräver specifika PR-nr för att ett kit ska passa. Vår utrustnings-kods avkodare/sökare innehåller över 15000 PR-koder och uppdateras regelbundet med nya PR-nummer och dess betydelse. Ange PR-koden du önskar information om nedan och tryck sök för att avkoda informationen.  


Bilens chassinr / VIN. 

Första steget i att avgöra bilens modell-/tillverknings-år är att hitta dess, oftast 17-siffriga, chassinummer. Det kan finnas i flera platser på bilen men vanligast är ett av följande. Skulle du inte hitta ditt VIN kan du alltid kontakta oss med bilens regnr så hjälper vi givetvis till.

  1. I den främre delen av motorrummet under motorhuven.
  2. Intill instrumentbrädan på nedre delen av vindrutan på förarsidan.
  3. Ett klistermärke på insidan av förardörren.
    Utläsa / tyda bilens chassinummer

Utläsa bilens modellår.

Den tionde (10) bokstaven/siffran i bilens chassinummer anger dess modellår. Med hjälp av tabellen nedan kan du utläsa modellåret för de flesta bilarna. Notera dock att tillverkningsår och modellår kan skilja, en bil vars modellår är 2008 kan ha tillverkats både i slutet av 2007 och under 2008. Bilens modellår följer alfabetet samt 1-9 i cykler enl. tabellen nedan.

Om du är osäker på om bilen tillverkats innan eller efter 2010 kan du utläsa detta på chassinumrets tionde (10) bokstav/siffra. Om det sjunde tecknet är en siffra är bilen tillverkad innan 2010, om det är en bokstav är bilen tillverkad efter 2010 (upp till 2031).
 Utläsa modellår från bilens chassinummer

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.