Bilens växelspak är en utsatt pjäs som får ta emot mycket slitage vid vardaglig användning, dessutom är det inte alltid den tillgängliga växelspaken i din Audi / VW faller rätt i smaken och därav finns givetvis anledning att byta denna.

I inlägget nedan visar vi hur du gör för att byta växelspak i din Volkswagen med DSG för att ersätta den befintliga DSG-spaken mot Audi A6 / RS6 tiptronic-växelspak. Lyckligtvis är det fullt möjligt att eftermontera t.ex en Audi-spak i en VW och vise versa, det som skiljer är plastramen som håller lädret mot panelen. Behåller man denna från sin befintliga spak och istället monterar den ihop med den nya växelspaken så är alltså funktionen i spaken precis densamma och man kan välja fritt mellan de bästa av världarna. 

I inlägget nedan byter vi växelspak på en Volkswagen Golf 7 från den vanliga DSG-spaken till nya Audi A6/A7 facelift växelspak.


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
VÄXELSPAKAR FÖR VOLKSWAGEN / AUDI

Vilka verktyg behöver jag?
PLASTVERKTYG
TÅNG


  • Lossa ramen som håller växelspakens läder på plats genom att lyfta uppåt enl. markering nedan. Lossa därefter lädret från ramen och lyft det försiktigt över växelspaken. Här kan ett plastverktyg vara till stor nytta för att undvika att repa paneler.

Byta växelspak i Volkswagen Audi Skoda SEAT

  • Lossa knoppen ihop med lädret från växelspaken genom att vidga den markerade metallringen som spänner åt växelspaken. Som i detta fall ska en Audi-växelspak monteras i en Golf 7 vilket innebär att vi behöver behålla plastramen som stramar åt lädret för att det ska passa i bilen. Lossa häftstiften som håller ramen i lädret och montera tillbaka det på samma sätt i den nya växelspaken. Tänk på att för stor kraft i ev. häftpistol kan få ramen att spricka, montera därför ramen med varsamhet. 

Installera ny växelspak i Audi A6 / VW Golf 7

  • Montera tillbaka i omvänd ordning efter eventuell modifiering av plastramen som nu bör passa perfekt ihop med er befinliga panel. Lossa spärren på den nya växelspaken som håller knappen i utfällt läge när samtliga delar är på plats och spaken är färdig för att användas.

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar