Är din Volkswagen utrustad med fabriksmonterat navigationssystem men du saknar visning av fartkameror när du är ute och navigerar?
I inlägget nedan visar vi hur du aktiverar Sveriges fartkameror i din Volkswagen original GPS / navigator.

Huvudenheten & bilen som fartkamera-aktiveringen demonstreras i nedan är en Golf med VW Discover Pro som finns originalmonterad i bl.a. Passat B8, Tiguan AD1, Golf 7 mm. I Discover Pro visas förutom att en fartkamera finns placerad även maxhastigheten för den aktuella fartkameran. 

Tillvägagångssättet är snarliknande på de flesta Audi / Volkswagen original navigationssystem (även RNS-510), för Audi MIB-system krävs dock istället med denna mjukvara.

Vi uppmanar att ni alltid håller gällande hastighetsbegränsningar oavsett om vägen innehåller fart-kameror eller inte samt att vägar och fartkameror dessutom ändras från år till år. Databasen för svenska fartkameror uppdateras årligen och kräver ny mjukvara. 


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa mjukvaran jag behöver?
FARTKAMEROR FÖR VOLKSWAGEN NAVIGATION


  • Anslut det utskickade SD-kortet till SD1 i VW Discover Pro huvudenhet som ni normalt finner i bilens handskfack. Gå till 'NAV' menyn i navigationssystemet och välj 'Inställningar'.

Installera fartkameror i Volkswagen Passat B8

  • Välj 'Förvalta minnet' och därefter 'Uppdatera mina specialmål (Personal POI)'. Mjukvaran för fartkameror kommer nu att verifieras av enheten.

Aktivera fartkamera i VW Discover Pro navigation

  • Den aktuella fartkamera-mjukvaran visas i displayen, välj 'Nästa'. Installation av fartkameror i VW Discover Pro tar ca 5-10 minuter att slutföras. 

Aktivera fartkameror VW navigation Golf 7

  • Efter slutförd installation av fartkamerorna, välj 'OK' på notisen som dyker upp följt av 'Nu' vid förfrågan om att starta om huvudenheten.

Aktivering fartkamera i Volkswagen Tiguan

  • Efter omstart av huvudenheten, gå till 'NAV'-menyn och välj 'Inställningar'.

Aktivera fartkameror i Volkswagen Discover Pro GPS

  • Gå till menyn 'Karta' och sedan 'Välj kategorier för specialmål', bläddra i listan tills ni finner de installerade fartkamerorna.

Fartkameror / fartkamera varning i VW Discover Pro

  • Bocka i de fartkamera-varningarna ni önskar aktivera i er Discover Pro och återgå till 'NAV'. I kart-vyn finner ni nu de aktuella fartkamerorna och gällande hastighetsbegränsningarna enl. figuren nedan.

Fartkameror / fartkamera varning i VW Discover Pro

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.