Elbilarna tar mer och mer plats på de svenska vägarna, inte minst Volkswagens ID.3 och ID.4. Även om fördelarna med en ID3/ID4 är många, så är tyvärr inte last-/bagageutrymme en av dem. Dels för att man, som med alla el-bilar, alltid tvingas ha laddkabel och annat som kan behövas för att ta sig fram med bilen, men också för att de massiva batterierna tar en hel del utrymme som lämnar lite plats kvar för vanligt bagage- eller "frunk"-utrymme. 

I många bilar är "variabelt" eller "dubbelt lastgolv" standard, dock inte i Volkswagen ID.3/ID.4. Lyckligtvis finns det dock som ett tillval från fabrik, vilket också innebär att det finns en möjlighet att eftermontera detta mha. bilspecifika delar avsedda just för dessa bilmodeller.

I detta inlägg visar vi hur du får dubbelt golv i ditt bagage i VW ID.3, montering i ID.4 är snarliknande och komplett kit för dubbelt lastgolv finns finns också för ID4 att beställa i vår shop.

Kittet innehåller båda sidokåporna, originalskruvar för montering mot bilens befintliga skruvhål samt givetvis det nya och välbehövliga, "golvet/mattan" för bagageutrymmet. 


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
DUBBELT LASTUTRYMME FÖR VW ID.3
DUBBELT LASTUTRYMME FÖR VW ID.4

Vilka verktyg behöver jag?
TORXMEJSEL T30
BLADKNIV


  • Börja med att lossa den befintliga bagagerumsmattan i din ID.3 / ID.4 och ställ åt sidan. 

ID.3 lastgolv bagage

  • Placera rätt sidokåpa för respektive sida i bagageutrymmet. Kåporna är modellspecifika och har 4st hakar som klaffar in i bilens befintliga chassi / bagagerums-beklädnad.

Montera dubbelt bagage golv ID3 ID4

  • Pressa tillfälligt fast sidokåpan på sin plats och markera gärna genom att pressa ett hål i beklädnaden för att markera var skruven kommer att gå genom.

Extra bagageutrymme Volkswagen ID3 ID4

  • Pressa sidokåpan mot klädseln för att skapa ytterligare markering för hur stor del av beklädnaden som behöver skäras ut och använd en bladkniv eller motsvarande för att skära ett hål i klädseln. Den bakre skruven kräver normalt endast ett hål för att skruven ska ta sig genom medan den främre kräver att man avlägsnar en bit av beklädnaden för att sidokåpan ska nå hela vägen till chassit på andra sidan.

Installera variabelt lastgolv VW ID.3 ID.4

  • Placera sidokåpan på sin plats igen, säkerställ att "clipsen/hakarna" klickar fast i nedre samt högra bakre delen av beklädnaden och skruva åt den med de medföljande originalskruvarna (använd ej andra skruvar då det kan skada mutterns gäng i chassit som då blir obrukbara).

Eftermontering bagage golv ID3 ID4

  • Upprepa samma process på andra sidokåpan och montera till sist bagagerumsmattan underst, och det nya lastgolvet i den övre skenan. 

Utökat bagageutrymme Volkswagen ID.3 ID.4

  • Installation av dubbelt lastgolv är nu slutförd och du kan med fördel förvara laddkablar och ömtåligare saker i det undre facket i bagageutrymmet och  frigöra plats för annat som bagaget i din VW ID.3 / ID.4 inte rymt tidigare.

Installera förvaring Volkswagen ID3 ID4 bagage

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.