Ångrar du att du inte valde med navigation vid konfigurering av din Volkswagen från fabrik eller saknar du original GPS i bilen du tänkt köpa/köpt?
I följande inlägg visar vi hur du går tillväga för att ge din Passat, Golf, Sharan, Touran, Tiguan, EOS, Jetta mm. det stora lyftet som det innebär. Original navigation är inte bara ett utmärkt komplement som fullständigt sopar mattan med externa/smartphone-navigations appar men även höjer värdet avsevärt på bilen. 


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
VOLKSWAGEN ORIGINAL GPS / RNS-510 KIT

Vilka verktyg behöver jag?
TORXMEJSEL T20
PLASTVERKTYG
DRAGFJÄDER
AKTIVERING/PROGRAMMERING/KODNING (FJÄRRDATOR)


 • Börja med att lossa plastkåpan / ramen till den befintliga radioenheten. Lossa de 4st T20 skruvarna som håller radioenheten på plats.

Volkswagen original GPS installation (RNS-510)

 • Lyft ur bilens befintliga radio / navigationsenhet och förbered GPS-antennen för installation till RNS-510.

Installera RNS-510 i Volkswagen Golf / Passat / Sharan / Jetta mm.

 • Med hjälp av dragfjädern, gör väg för kablaget enl. markeringarna nedan som kommer att anslutas till VW RNS510. 

Volkswagen RNS 510 installera GPS / Navigator

 • Placera GPS-antennen enl. markeringen nedan för att säkerställa att tillräcklig signalstyrka når ut ur bilen så RNS-510 får anslutning till GPS-satelliterna. Anslut bilens kablage till RNS 510 och montera tillbaka navigationsenheten i omvänd ordning och fortsätt till nästa steg.

Montera original GPS / navigation i Volkswagen Passat / Golf / Sharan / Touran / Tiguan / Beetle / EOS / Jetta / Scirocco mm.

 • Vid tillval av <Aktivering / Programmering / Kodning> kan du nu ansluta det medföljande diagnostikverktyget till bilens OBD2-port för automatisk programmering/kodning av bilen för att slutföra installationen. Efter utförd programmering/aktivering av original navigator korrekt inställd efter bilens övriga styrdon och kommunicerar även med dessa för att bl.a. ta del av hastighet / däckstorlek mm. för att leverera en så precis GPS-position som möjligt. Även rattknappar och instrumenthus kommunicerar nu med GPS för att ge dig pil-visning och GPS-information mellan hastighet och varvmätare (färddator).

  Följ de medföljande anvisningarna som du enkelt laddar ned via "Kundzonen" efter köp av produkten för att slutföra installationen/aktiveringen av Volkswagen original RNS-510 i din VW.

Kommentarer (1)

  • Wasif
  • 2019-01-23 09:41:42
  Hej! Har en passat OPN269 Vill ha en radio som finns gps på , har ni nån som passar bra till?

Ny kommentar