Önskar du också att din Volkswagen Golf / Passat / Tiguan / Sharan / Touran / Jetta var utrustad med original integrerad backkamera som automatiskt visar bild i din befintliga original-radio / navigator vid backning?
I följande inlägg visar vi exakt hur du går tillväga för att ge din Volkswagen den enorma komforten av integrerad back-kamera i VW original radio/navigator. Delarna som används i kittet är Volkswagen originaldelar och du finner komplett kit och instruktion nedan.


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
VOLKSWAGEN ORIGINAL BACKKAMERA-KIT (Golf, Jetta, Passat, Sharan, Touran, Tiguan)

Vilka verktyg behöver jag?
TORXMEJSEL T20
PLASTVERKTYG
DRAGFJÄDER
SNABB-ANSLUTNING
SÄKRINGSTJUV
VOLT-TESTARE
10MM HYLSA


 • Montera ur beklädnaden genom att lossa de markerade skruvarna i fig.1 och koppla loss ev. kablage i klädseln (el-baklucka) i din Volkswagen.

Volkswagen back-kamera installation

 • Lossa beklädnaden genom att försiktigt dra ut clipsen som håller den på plats enl. figuren ovan. Lossa baklucke-handtaget genom att med 10mm hylsa lossa muttrarna som håller den.

Installera back-kamera i Volkswagen Passat B7

 • Montera fast det nya baklucke handtaget med inbyggd kamera, spänn fast muttrarna och anslut kablaget. Gör sedan väg för kablaget enl. markeringen nedan.

VW Passat B7 backkamera eftermontering

 • Lossa kabelröret från bilen genom att försiktigt dra gummi-röret i pilens riktning. I andra änden, pressa inåt på clipsen som finns markerade i fig. 2 och lossa kabelröret. (OBS! kabelröret ska ej monteras ur bilen, fig 2 endast för tydligare bild på clips).

Montera original VW backkamera i Passat, Golf, Jetta, Tiguan mm.

 • Montera ur plastkåpan/takbeklädnaden genom att dra den nedåt i pilarnas riktning. Jobba sedan igenom kablaget med hjälp av en dragfjäder genom kabelröret.

Hur installera VW Passat B7 bakkamera 

 • Lossa inredningen i sidan av bagageutrymmet genom att vrida plast-skruven ett halvt varv moturs och lyfta ur plastkåpan som täcker batteriet på vänstersidan. Öppna upp tyg-fliken som täcker skruven som håller bilens baklykta på plats. Skruva ur plastskruven som visas i bild nedan.

Eftermontera original backkamera i Volkswagen Passat, Golf, Tiguan mm. Installera original backkamera i Volkswagen

 • Lyft försiktigt ur baklyktan i bilen. Dra den röda spärren i pilens riktning och lossa kontakthuset som finns anslutet till baklyktan.

Eftermontering av backkamera i Volkswagen Passat B6 Installation av backkamera i Volkswagen Golf Passat Jetta Tiguan

 • Mät ut backljus-signal ur baklyktan och anslut det markerade kablaget (se mer info om anslutning av kablage) genom att skarva ihop det med backljus-kabel och isolera väl. Jobba resterande kablage vidare enl. markeringar i fig.2.

Volkswagen Passat 2010 - 2015 original backkamera installation

 • Dra kablaget längs med markeringen i bilden nedan. Röd markering anger vägen för ström-kabel, denna ansluts till säkringsbox medan resterande kablage fortsätter till radio/navi.

Volkswagen back-kamera installation

 • Montera ur radioenheten genom att lossa ramen och de fyra torx skruvarna (T20) som håller radio/navigator på plats. och koppla loss kablaget. Lossa kablaget och lyft ur radioenheten.

Installera back-kamera i Volkswagen Passat B7

 • Anslut strömkabel till tändningsström i säkringsboxen med hjälp av säkringstjuv eller pinna in i säkringsboxen och jordning på lämplig jordningspunkt i bilen. Anslut video-signal kablaget till radioenheten och montera tillbaka i omvänd ordning.

VW Passat B7 backkamera eftermontering

 • Vid tillval <Med aktivering> kan du nu ansluta det medföljande diagnostikverktyget till bilens OBD2-port för automatisk programmering/kodning av bilen för att slutföra installationen. Efter utförd programmering/aktivering av backkameran i din Volkswagen Passat / Golf 6 / Tiguan / Jetta / Sharan / Touran kommunicerar bilens övriga system med den ny-installerade back-kameran som nu automatiskt dyker upp i bilens befintliga radio/navigations-display vid backning. Om parkeringssensorer & dragkrok finns installerade i bilen kommer även dessa kommunicera med backkameran.

  Följ de medföljande anvisningarna som du enkelt laddar ned via "Kundzonen" efter köp av produkten för att slutföra installationen/aktiveringen av Volkswagen original backkamera.

Kommentarer (3)

  • Golf r32
  • 2022-04-14 23:17:12
  Vad kostar backkamera att installerad för Golf R32 RegNr JAN714 ?
  • Thomas Frech
  • 2023-06-11 17:15:47
  vad kostar det att montera på jetta hybrid 2013 MJD 597 Backkamera och går det att fixa navigation system?
  • Thomas Frech ( t-frech@hotmail.com)
  • 2023-07-04 12:45:15
  Hej jag har en vw jetta hybrid 2013 ,MJD597. Jag undrar om det går att installera en backkamera i den och behålla original sterion? Samt vad kostar dom sakerna jag behöver?

Ny kommentar