Önskar du också att din Volkswagen Golf 7 var utrustad med original backkamera?

I följande inlägg visar vi hur du går tillväga för att ge din Golf MK7 det stora lyftet som det innebär, både i att öka värdet på bilen i fråga men även den ökade komforten det medför. VW original backkamera döljer sig automatiskt bakom emblemet när den inte används vilket gör att du alltid har kristallklar bild bakåt integrerat i bilens befintliga radio/navigations-display, även under vinterhalvåret. 

I inlägget nedan installeras Volkswagen original emblem-kamera i en VW Golf 7 tillverkad 2014. Installationen är snarliknande även för andra årsmodeller samt bil-modeller där original-backkamera finns monterad i emblemet. 


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
VW ORIGINAL BACKKAMERA GOLF 7 (EMBLEM)

Vilka verktyg behöver jag?
TORXMEJSEL T20
PLASTVERKTYG
DRAGFJÄDER
SNABB-ANSLUTNING
2ST RADIONYCKLAR


 • Börja med att lossa varningstriangeln och de markerade 4 skruvarna som håller fast bagageluckans inredning.

Volkswagen Golf 7 backkamera installation

 • Lossa sedan plastdetaljerna i den markerade ordningen i bilden nedan.

Installera back-kamera i Volkswagen Golf 7

 • Skruva loss det befintliga emblemet och anslut ditt nya VW original kamera-emblem enl. bilderna nedan.

VW Golf 7 backkamera eftermontering

 • Drag kablaget längs med anslutningspunkterna och fäst kablaget enl. bilderna nedan.

Montera original VW backkamera i Golf 7 2013 - 2016

 • Dra kablaget genom gummi-genomträngningen och vidare enl. markeringen i bilden nedan.

Hur installera GOLF 7 bakkamera

 • Jobba kablaget framåt längs med fotutrymmet i bilen enl. bilderna nedan, plastkåporna sitter oftast endast fast med clips. Lossa dessa varsamt vid urmontering av plastdetaljerna.

Eftermontera original backkamera i Volkswagen Golf 7

 • Montera ur din Volkswagen original radio / navigationsenhet med hjälp av två radionycklar, lyft sedan ur handskfacket genom att först lossa de markerade skruvarna nedan.

Eftermontering av backkamera i Volkswagen Golf 7

 • Anslut kamera-kablaget till bilen i de angivna stiften nedan, var noga med att sätta dessa på rätt plats för att undvika felkoder i bilen.

Volkswagen Golf 2012 - 2017 original backkamera installation

 • Vid tillval <Med aktivering> kan du nu ansluta det medföljande diagnostikverktyget till bilens OBD2-port för automatisk programmering/kodning av bilen för att slutföra installationen. Efter utförd programmering/aktivering av backkameran i din VW Golf 7 / VII kommunicerar bilens övriga system med den ny-installerade back-kameran som nu automatiskt dyker upp i bilens befintliga radio/navigations-display vid backning. Om parkeringssensorer & dragkrok finns installerade i bilen kommer även dessa kommunicera med backkameran.

  Följ de medföljande anvisningarna som du enkelt laddar ned via "Kundzonen" efter köp av produkten för att slutföra installationen/aktiveringen av Volkswagen original emblem-backkamera i Golf 7 (MK7).

Kommentarer (1)

  • Torgny Gårding
  • 2019-04-18 10:46:49
  Förfråan om efter montering av b kamra till golf 14 reg REB 695 med komplätt matrial med monterigsanvisning.å pris mvh.torgnygarding41@gmali.com. er ref arnold.

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.