I följande inlägg visar vi hur du uppgraderar/installerar högtalare i Volkswagen Golf 7. Vi använder oss av ett bilspecifikt kit framtaget av amerikanska Soumatrix anpassat just för Volkswagen-bilar just för att underlätta både installation men även för att balansera ljudet med bilens befintliga förstärkare och ljudsystem.

Soumatrix-högtalare levereras i två olika utföranden, Inspire & Xtase där det förstnämnda systemet erbjuder prisvärt och kraftfullt alternativ till Volkswagen original-högtalarna. Xtase-kittet är istället mer anpassat för de som är ute efter det lilla extra ur sitt ljudsystem, dessa högtalare bjuder på högsta kvalité och ljudåtergivning och tillverkas bl.a. i material som silke och Rohacell® skum.

I inlägget nedan installeras Soumatrix® Xtase-kit i Volkswagen Golf 7 (5Q / MK7) av årsmodell 2013. Liknande kit finns även tillgängliga för Passat, CC, Golf 5, Golf 4, Golf 6, Tiguan mm.


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
SOUMATRIX® LJUDSYSTEM FÖR VW GOLF, PASSAT, JETTA & BEETLE

Vilka verktyg behöver jag?
PLASTVERKTYG
TORX-MEJSEL
POPNIT-TÅNG


  • Lossa de markerade skruvarna i bilderna nedan. Den nedre spärren/skruven är av plast och skruvas ett halvt varv medurs för att lossa. Med hjälp av plastverktyget, lossa kåpan som täcker dörr-handtaget.

Bättre högtalare / ljudsystem för Volkswagen Golf 7

  • Bakom kåpan som lossats i föregående steg finns ytterligare en Torx-skruv, lossa denna. Lossa sedan dörrsidan genom att försiktigt dra den utåt, clipsen som håller dörrsidan på plats finns markerade i figur 2 nedan.

Installera högtalare i Volkswagen Golf 7 2013

  • Med hjälp av en borr, borra upp de 4 popnitar som håller bilens befintliga högtalare på plats och montera ur högtalaren. Ersätt högtalaren mot Soumatrix-högtalaren och pop-nita fast den med hjälp av de medföljande nitarna.

Montera bättre högtalare i Volkswagen Golf 7 MK7 2013 - 2017

  • Soumatrix-högtalaren har en inbyggd diskant vilket innebär att du för bäst ljudåtergivning bör koppla ur bilens befintliga diskanter. För att göra detta, lossa bilens A-stolpe genom att dra den inåt mot bilen. A-stolpen hålls på plats med dubbeltandade clips (fig.1). När A-stolpen lossats kan du koppla ur kontakthuset som ansluter bilens diskant. Säkra kabeln med tejp för att undvika vibrationer/ljud från A-stolpen.

Installation av uppgradering högtalare i Volkswagen Golf 7 2014 2015 2016

  • Montera tillbaka A-stolpe och dörrsida och gör samma steg på bilens övriga högtalare och njut av ett högtalar-system av världsklass i din Volkswagen Golf 7. Soumatrix-högtalarna finns även tillgängliga för andra bilmodeller, se länkar nedan för att hitta en kit som passar just din bil!

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.