Nya Volkswagen Transporter T6 levereras med två par bakdörrar varav en utav dem kan utrustas med backkamera från fabrik och den andra saknar detta alternativ. Volkswagen T6 dubbeldörr är den utsatta modellen som tyvärr inte fått möjligheten av Volkswagen att utrustas med backkamera.

Till denna dubbeldörr-modell av Volkswagen Transporter / Multivan T6 har vi därför satt ihop ett kit som tillåter eftermontering av helt integrerad Volkswagen original backkamera i VW Transporter / Multivan T6 från 2015 och nyare. Detta innebär att inga externa displayer eller eftermarknads-kameror används vid installation, allt är Volkswagen original och integrerat i bilens befintliga radio / navigator så du lätt kan njuta av vyn bakom bilen automatiskt vid backning utan att kompromissa med originalutförandet i din transportbil.

Till skillnad från eftermarknadskameror är Volkswagen original-kamerans vidvinkel extremt stor vilket innebär att du får med både dragkrok och himmel i samma bild, där eftermarknadskameror oftast inte har denna sorts vidvinkel utan ger en mer centrerad och "in-zoomad" bild. 
Volkswagen originalkamera för Transporter T6 är även oslagbar när det kommer till mörker-körning. Kameran hanterar dåligt upplysta förhållanden utmärkt och visar även vid backning i beckmörker tydlig bild bakåt.

Detta är bara några av de många fördelarna med att välja en originalkamera vid installation av backkamera i er nya Volkswagen Transporter T6 / Multivan T6 / Caravelle T6. Nedan ger en snabb översikt på hur du går tillväga för att installera denna Volkswagen originalkamera i Transporter T6 från 2015 och nyare.


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
Integrerad VW original backkamera för VW Transporter / Multivan T6

Vilka verktyg behöver jag?
TORXMEJSEL T20 & T27
PLASTVERKTYG
13MM HYLSA
TOLVTANDS-HYLSA
KRYSS-MEJSEL
DRAGFJÄDER
SNABB-ANSLUTNING
VOLT-TESTARE FÖR SÄKRING
MULTIVERKTYG (DREMEL)
SÄKRINGSTJUV
AKTIVERING/PROGRAMMERING/KODNING (FJÄRRDATOR)


 • Följande är en översikt över delarna som behöver demonteras i bilen samt var kablaget ska dras.

Installera backkamera Volkswagen Transporter T6 2015 - 2016


 • Montera ur insidan av dörren i din Volkswagen Transporter T6 med dubbeldörr genom att börja med handtaget (rödmarkerad), fortsätt med de blåmarkerade clipsen och lyft av kåpan. När du lossat dörrkåpan, skruva loss dörrkistan genom att lossa de blåmarkerade skruvarna/muttrarna.

Installera backkamera Volkswagen Transporter T6 2015 - 2016

 • 4 skruvar håller kåpan som kameran monteras fast i på dörrens utsida. Lossa dessa 4 skruvar och montera av plastkåpan. För att slippa lackering av plastkåpan använder vi den befintliga kåpan och monterar fast kameran på önskad plats på dörrkåpan. För detta använder vi multiverktyg med lämpligt munstycke för att borra ett hål efter mallen som medföljer i kittet.

Komplett kit för eftermontering av backkamera i Transporter T6

 • Lossa baklyktan genom att lossa de två blå-markerade skruvarna med en kryssmejsel och skjuta lyktan åt vänster (utåt) och jobba dig inåt med kablaget enl. markeringen nedan. Då många bilar levereras med inredning ser kabeldragningen i bilarna väldigt olika ut. Kablaget ska dock in till kupén genom A-stolpen och därifrån in till radioenheten så lämplig väg för kablaget från baklyktan är längs med taket.

Integrerad backkamera VW Transporter T6 original

 • Kabeldragningen i översikten in till kupén är givetvis valfri. Om det är så att inredning finns i bilen kanske alternativa vägar fungerar bättre, tänk dock på att kablaget ska räcka till radio/navigator.

Backkamera för Multivan / Transporter T6 integrerat

 • Lossa fläktutblåsen som sitter med 8st clips med hjälp av plastverktyget, hela ramen lossar ihop med fläktutblåsen och monteras ut i ett stycke. Lossa de 4st T20-skruvarna som håller radio/navigator på plats lyft ur enheten och lossa dess kablage.

Hur installera backkamera multivan 2015 - 2016 T6

 • När allt detta är urmonterat återstår inkoppling av kamerans kablage samt att montera tillbaka allt.
  Fullständiga instruktioner på inkoppling av backkamera i VW T6 medföljer i kittet som du finner via länken nedan.

Installera backkamera i multivan / transporter 2015 2016 2017

 • Med tillval <Med aktivering> vid köp av kittet behöver du nu ansluta den medföljande datorn till bilens OBD-uttag som du finner vid fotutrymmet på förarsidan för att programmering / aktivering av backkamera i din Volkswagen Transporter / Multivan (T6) 2015 & senare ska slutföras.
  Du kan sedan njuta av integrerad backkamera i din T6 originalradio/navigator. 

Kamera för VW Transporter / Multivan T6 2015 2016 2017

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.