Det utökade ljuspaketet i Audi A6 / A7 4G är en av de många detaljerna som får dig att älska din bil lite mer varje gång du ska ut och köra. Tyvärr är detta ljuspaket något som är lätt att missa bland uppsjön av tillvalsutrustning vid beställning av din nya Audi vilket gör att många av dessa modellerna saknar bl.a. LED-lister i dörrarna, LED-dioder i dörrfickan samt LED-belysning i mittkonsolen eller t.ex miljö-belysning i dörrhandtagen.

I följande inlägg visar vi hur du installerar Audi original LED-slingor, LED-lampa i dörrfickorna, varningslampor samt LED omgivings-belysning i dörrarna som är delar av ambient-/utökat ljus-paketet i Audi A6 av modell 4G mellan årsmodell 2011 - 2017. Utökat ljuspaket i Audi A6 innebär bl.a. att en LED-slinga som lyser upp mittkonsolens sidor (läs mer om LED-slinga i mittkonsol här), LED-belysning i bilens kupé, entré-belysning i dörrhandtagen mm.

I bilar med MMI/MIB Navigation+ kan dessutom ljusstyrkan på stora delar av ambient-belysningen justeras helt efter egna preferenser genom MMI-menyerna.

Dessa eftermonteringar är uppdelade i kit så du enkelt kan välja om du vill installera ett eller flera delar, innehåller Audi original LED-lampor med tillhörande kablage för montering i bilen. Efter utförd montering aktiverar du funktionen genom att ansluta kodningsdosa/fjärrdator till bilens diagnostik-uttag och följa anvisningarna i manualen. Efter aktivering får du med MMI/MIB Navigation+ ett nytt alternativ i bilens MMI-meny ("Bakgrundsbelysning") där ljusstyrkan på ambient-belysningen enkelt kan justera beroende på hur starkt sken du önskar.

I inlägget nedan täcker vi installation av tre kit, varning- & LED omgivnings-belysning, LED-lister samt LED-upplysta dörrfickor i dörrarna på en Audi A6 (4G) 2015 med MMI/MIB Navigation+.


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
DÖRRPANEL LED FÖR AUDI A6 (AMBIENT/LJUS-PAKETET)
DÖRRBELYSNING (VARNING- & EXIT-LAMPA) AUDI A6/A7/A8
DÖRRFICKA LED FÖR AUDI A6 / A7 (AMBIENT/LJUS-PAKETET)

Vilka verktyg behöver jag?
PLASTVERKTYG
TORX MEJSEL MED T-HANDTAG


  • Lossa dörrkåpan genom att lossa kåporna som täcker T27-skruvarna som håller dörren på plats. Använd med fördel ett plastverktyg för att försiktigt lossa kåpan runt dörrhandtaget samt högtalar-locket. Lossa därefter skruvarna på de tre markerade punkterna.

  • Nedre skruven finns placerad något dolt under armstödet på dörrsidan. Lossa nu dörrsidan genom att följa anvisningarna i figuren nedan för att lossa clipsen som håller fast hela dörrsidan.

Installera Audi original utökat ljuspaket i A6 C7 dörr lister

  • Lossa kablage och vajer som finns monterade på dörrsidan för att lättare jobba på kåpan, detta tillåter urmontering av hela dörrsidan.

  • Montera LED-list, varningslampa, omgivningsbelysning samt LED-dörrfickor i dörrpanelen på din Audi A6 genom att följa anvisningarna. Anslut därefter respektive kablage till lamporna samt till bilen och montera tillbaka dörrsidan i omvänd ordning och upprepa för övriga dörrar. Tänk på att vid montering i dörrsida som saknar någon av lamporna kan pressning/borrning i dörrkåpan krävas.

  • Vid tillval <Med aktivering> kan du nu ansluta det medföljande diagnostikverktyget till bilens OBD2-port för automatisk programmering/kodning av ny-installerade LED-listerna i bilens dörrsidor. Efter utförd programmering/aktivering av Audi ambient/utökat ljuspaket i ditt MMI/MIB navigation plus-system kommunicerar bilens övriga styrdon med den ny-installerade LED-slingan vilket tillåter justering av ljusstyrka på ambient-belysningen via en ny meny som dyker upp i bilens befintliga MMI-system. 

    Följ de medföljande anvisningarna som du laddar ned via "Kundzonen" efter köp av produkten för att slutföra installationen/aktiveringen av Ambient-/utökat LED-ljuspaket i Audi A6 med MMI Navigation+.


  • Du kan nu njuta av Audi original LED-belysning i dörrsidorna på din Audi A6 (C7/4G) från årsmodell 2011 - 2018. Nedan är bilder på slutresultat av LED-slinga i Audi A6 dörrpanel samt inställningsmöjlighet i MMI-systemet. Se mer info och bilder på kitten via länkarna nedan.

Efterinstallera LED-ljus/belysning i Audi A6 dörrsida

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar