OBDeleven NextGen blev länge uppskjuten som många fick erfara då vi satt och väntade på lanseringen. I samband med den efterlängtade lanseringen visade det sig att dock att mjukvaran inte riktigt var helt färdig. Hårdvaran är på plats och fungerar över förväntan utan några större buggar, däremot saknas fortfarande några av de funktioner som vi är vana med i iOS appen och även några av de funktioner vi blivit lovade i Android-versionen.

Det positiva är dock att de nya funktionerna tillkommer allt eftersom att mjukvaran/appen uppdateras. Uppdateringarna är gratis och sker helt enkelt genom att man uppdaterar appen via Android Google Play-butiken eller iOS AppStore. 

I detta inlägg ska vi försöka besvara några av de vanligaste frågorna som dyker upp i samband med OBDeleven NextGen. 


Nyheter OBDeleven NextGen vs FirstGen

I grova drag har NextGen enheten fått en hel del uppdateringar, både fysiskt, i form av ny design och hårdvara, men även i mjukvaran. Hårdvaruuppdateringen innebär att den nya OBDeleven NextGen nu även stödjer iOS/iPhone med appen som finns tillgänglig via AppStore. Utöver det stödjer även den nya NextGen-hårdvaran diagnostik av fler bilmodeller vilken vart begränsad till Audi/Volkswagen/Skoda/SEAT av hårdvaran i FirstGen-enheten, dock är inte mjukvaran för fler bilmodeller redo riktigt ännu och vi har i dagsläget inte fått något preliminärt datum för denna uppdatering.

Bortsett från de nya funktionerna har NextGen enheten utrustats med betydligt snabbare och stabilare komponenter vilket ger en bättre och snabbare upplevelse vid användning. Vidare har även samtliga NextGen enheter "Easy remove" för att underlätta montering/urmontering av enheten i bilens OBD-uttag, vilket tidigare vart ett tillval vid köp av FirstGen-enheten.

OBDeleven NextGen vs FirstGen


OBDeleven iOS funktioner uppdatering

Nedan följer en översikt på planerade uppdateringar av iOS appen/mjukvaran samt när de olika funktionerna planeras lansering. Funktionerna för iPhone/iOS uppdateras ständigt, för senaste nyheterna kring OBDeleven för iOS, klicka här

FÖRSTA KVARTALET 2020 

Update 1

Advancerad information
Live data

Update 2

Kodning via apps
Security access
Long Coding

ANDRA KVARTALET 2020 

Update 3

Adaptation
Long Adaptation

Update 4

Basic settings
Service reset (SRI)

Update 5

Backup
Full backup
Dela felkoder/logg

TREDJE KVARTALET 2020 

Update 6

Output test
Gateway kodning
Styrdons reset

Kommentarer (2)

  • Andrew
  • 2020-04-07 19:11:37
  Moving way of expression. Keep it up!
  • bellerooda
  • 2020-06-12 13:58:22
  Hi :). I am from Netherlands and i don't know how can i disable my signature? Regards :)

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.