Med ett recept innehållande automatiska kodningar (appar), long coding & adaption samt stöd för både CAN & CAN-UDS till ett oslagbart pris var det inte helt oväntat att OBDeleven snabbt skulle bli en viral storsäljare som används världen över av både hobby-entusiaster och verkstäder. 

Under dessa första åren sedan produktens födelse har den endast funnits tillgänglig för Android-enheter, iPhone/iOS har alltså inte vart möjlig att anpassa mjukvaran för pga. begränsningar i bluetooth-gränssnittet i just iPhone/iOS. I dagsläget är det som ni säkert vet relativt kluvet mellan iPhone & Android användare där jättarna delar på marknaden.

Många står alltså spända och tittar på i hopp om att en dag kunna koda/programmera sin Audi/Volkswagen/Skoda/SEAT trådlöst och smidigt från iOS-enheter med OBDeleven. 

Som officiell återförsäljare av OBDeleven i Norden får vi ofta frågor om OBDeleven och iPhone / iOS. 
Om det funkar, när det kommer att lanseras, om det går att köra en "Android simulator" i iOS eller om det finns några motsvarande alternativ för iPhone. För att ge ett så bra svar som möjligt vill därför reda ut dessa frågor här. 

OBDeleven for iPhone iOS iPad Audi VW Car diagnostic coding


Uppdatering! OBDeleven finns nu tillgängligt för både Android & iOS. Klicka här för mer info 


Köpa OBDeleven för iPhone / iOS

I dagsläget finns inte OBDeleven för iPhone / iOS. Detta är dock under utveckling och befinner sig i dagsläge i "pre-alpha" stadie där denna lösning kommer att kräva annan hårdvara än den som finns tillgänglig idag då dagens modell ej stödjer "Bluetooth low energi" vilket iPhone och andra iOS-enheter kräver.


Lansering OBDeleven för iPhone / iOS

OBDeleven för iOS / iPhone för tillfället i pre-alpha-stadie, det innebär alltså att vi har en prototyp som som ännu utvecklas för att förhoppningsvis ingå i en beta-version för en slutförande testperiod, beta versionen planeras under första kvartalet 2019 (Q1).

Färdig produkt är planerad att lanseras under tredje kvartalet 2019 (Q3). 


Installera OBDeleven APK i iPhone

Även om halvdana lösningar på konvertering av appar från Androids Google Play butik till Apples Appstore har gjorts är dessvärre ingen lösning i dagsläget hållbar för att få en välfungerande app korsad mellan plattformarna. Utöver att köra appen används bluetooth-gränssnittet på olika sätt i just Android och iOS vilket även detta medför ett nytt bekymmer.

Det är alltså inget alternativ att köra OBDeleven för Android ihop med en iPhone.


OBDeleven-alternativ för iPhone

I dagsläget finns inga motsvarande verktyg som hanterar samma funktioner som OBDeleven erbjuder för iPhone / iOS. Alternativ som t.ex Carista hanterar dessvärre inte CAN-UDS protokoll vilket alltså ger ett väldigt begränsat användningsområde. 

Kommentarer (4)

  • Kent Pedersen
  • 2018-11-27 15:33:50
  Jag hoppas att vi som varit trogna användare av OBD eleven för Android kan få ett bra erbjudande för IOS versionen när den är klar. OBD eleven är den enda applikation jag använder utanför IOS världen. OBD appen är kanonbra!
  • Christian
  • 2019-01-20 09:56:03
  Hur långt har det kommit med IOS ENHETEN?
  • OBDeleven Sverige
  • 2019-01-23 17:46:38
  Hej Christian! Du kan följa utveckligen på OBDeleven för iPhone / iOS på https://www.facebook.com/groups/OBDelevenSE/
  • Björn
  • 2019-11-07 20:21:52
  Kommer det något till ios????

Ny kommentar