Nedan visar vi hur du använder våra automatiska kodningsdosor för att t.ex avaktivera DVD-spärr eller aktivera Traffic sign recognition etc. automatiskt i din Audi / Volkswagen / Skoda / SEAT utan manuell kodning / programmering.

Du finner samtliga kodningsdosor för aktivering / avaktivering av diverse funktioner här och givetvis även i kategorin för din bilmodell.

I de flesta fallen har vi möjlighet att skicka ut en förprogrammerad kodningsdosa som sköter kodningen automatiskt. I de fall vi istället behöver koda bilen manuellt för att uppnå önskad funktion skickar vi istället ut en liten handdator med inbyggd internet-anslutning som vi fjärrstyr från vår verkstad.

Om du istället får en fjärrdator levererad ansluts denna på samma sätt till bilen men kräver då att du trycker "ON"-knappen på datorn för att denna ska starta upp och vi får en notis om att det är dags att programmera er bil istället för att kodningen utförs automatiskt. 


 1. Börja med att lokalisera bilens OBD2-uttag, normalt finner du denna under ratten på undersidan av instrumentpanelen på förarsidan. OBD2-uttaget kännetecknas av ett rosa/lila uttag.
  Kodning via OBD2-uttag VCDS automatisk aktivering
 2. Lossa/öppna bilens motorhuv.
  VW / Audi kodning programmering
 3. Slå på tändning och vänta ca 3 minuter tills samtliga styrdon är startade och tillgängliga för diagnostik. 
  Motorn ska ej vara påslagen/i tomgång under kodningen.
  Kodning / aktivering via kodningsdosa Audi VW Skoda SEAT
 4. Anslut kodningsdosan till bilens OBD port och vänta ca 1 minut tills LED-indikatorn på dosan slocknar.
  kodningsdosa vcds alternativ obdeleven
 5. Lossa kodningsdosan, slå av tändning, lås bilen & vänta ca 15 min innan du testkör den nya funktionen.

Kommentarer (1)

  • Stefan Dennevi
  • 2018-11-25 18:23:56
  Hej, var hittar jag filen/Kodningsdosan till uppdateringen? jag har: 8R0060884CH ECE 6.20.4Hälsningar Stefan Dennevi. Eller hur fungerar det?

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.