Vid eftermontering av original navigation i Audi A4 B7 & Audi A3 8P kan dubbel-din konvertering krävas i de fall bilen levererats med enkel-din radioenhet från fabrik. 

Audi RNS-E navigationssystem är även möjligt att eftermontera i Audi A6, Audi TT & Audi R8 men kräver i dessa fall andra delar, kontakta oss gärna med en förfrågan om ni planerar att eftermontera RNS-E i någon av dessa bilmodeller så hjälper vi er givetvis vidare.

I detta inlägg ger vi en genomgång på vilka delar som krävs vid installation av RNS-E, dels vid 'enkel- till dubbel-DIN' konvertering samt byte till Audi original RNS-E i bil med befintlig dubbel-din radio. Byte till dubbel-din ram kan även krävas vid eftermontering av t.ex eftermarknadsradio/navigator med dubbel-din format.
Första steget i ombyggnaden är givetvis att identifiera vilket radiosystem din Audi A3 / A4 är utrustad med i dagsläget. 


SINGLE- / ENKEL-DIN TILL DUBBEL-DIN

Vid eftermontering av RNS-E i bil utrustad med någon av följande enheter krävs konvertering från singel-/enkel-DIN till dubbel-DIN ram vilket generellt innebär ett större ingrepp då korgen/ramen som den befintliga radioenheten monteras i behöver bytas. Detta innebär att man byter placering på t.ex klima-enhet och knappsats.

Konvertera till dubbel DIN Audi A3 A4

'CONCERT 2/SYMPHONY 2/CHORUS 2 TILL RNS-E' KABLAGE/GPS

AUDI A4 'SINGEL-/ENKEL-DIN TILL DUBBEL-DIN' KONVERTERING:

AUDI A3 'SINGEL-/ENKEL-DIN TILL DUBBEL-DIN' KONVERTERING:

 • Dubbel-DIN ram för Audi A3
 • ESP-knapp / strömställare
 • Varningsblinkers-knapp (hazard-knapp)
 • Täckkåpa för knappar
 • Förvaringslåda
  ev. Airbag-knapp 
  ev. Däcktryckskontroll-knapp
  ev. Blindlock (höger & vänster)
  ev. Icke Rökare-utförande

Modifiering av AC/ECC kontrollpanel

Vid konvertering från singel-DIN till dubbel-DIN krävs modifiering av klima-enhet som innebär att man filar/slipar till kanterna ca. 1-2cm för att den ska passa på den nya placeringen. Vill man slippa denna modifikation kan man även köpa en ny klimapanel avsedd för just detta ändamål men detta tillför givetvis ytterligare en kostnad.


DUBBEL-DIN TILL DUBBEL-DIN

Vid uppgradering till navigation (RNS-E) i Audi A3 & A4 utrustade med radio Concert 2+ / Symphony 2+ krävs ej byte av korg/ram vilket underlättar installation avsevärt. I detta fall krävs eventuellt adapterkablage beroende på hur bilen är utrustad i dagsläget och givetvis en GPS-antenn för RNS-E.

Audi A4 A3 Symphony 2 navigation uppgradering

'RADIO CONCERT 2+/SYMPHONY 2+ TILL RNS-E' KABLAGE/GPS

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar