Mugghållaren i baksätet är kanske inte det första man tänker på när man testkör en ny Audi, vilket resulterar i att man först efter bilköpet inser att det saknas. Att montera en mugghållare från tredjepartstillverkare som varken har bra passform eller placering i en ny bil där de ofta ligger och skramlar känns självklart omotiverande.

I detta inlägg visar vi därför hur du kan installera Audi original mugghållare i Audi A6, A7, etron som saknar detta tillval från fabrik. Komplett kit för eftermontering av denna mugghållare finner du via länk nedan.

Bilderna nedan är tagna i en Audi A6 4A/C8, men tillvägagångssätt kan även appliceras i A7 4K samt etron GA.  


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
MUGGHÅLLARE ARMSTÖD AUDI A6 / A7 / E-TRON

Vilka verktyg behöver jag?
VINKLAD TORX (T20)
DEMONTERINGSJÄRN


  • Börja med öppna det övre facket på armstödet och försiktigt lossa den nedre delen mha. demonteringsjärn.  

Audi A6 C8 4A mugghållare cupholder installation

  • Med en vinklad torx (T20) mejsel/bits kan nu de två skruvarna som håller det befintliga blindlocket på plats lossas. Dessa skruvar behöver inte skruvas ur hela vägen utan räcker med att lossa något för att sedan dra blindlocket utåt (se figur 2). 

Installera mugghållare original Audi A7 4K C8

  • Den nya mugghållaren monteras nu in i blindlockets plats och behöver spåra in på samma sätt, framifrån och bakåt. De två skruvarna som tidigare satt under blindlocket hamnar nu istället genom botten på mugghållarna. Vibrationsdämpare i gummi ingår i kittet som pressas på plats i sidan på locket. 

Audi etron baksäte mugghållare installera

  • Säkerställ att skruvarna sitter ordentligt innan du till sist placerar silikonmattorna i botten på mugghållarna.

Mugghållare baksäte A6 A7 etron

  • Du kan nu njuta av en helt integrerad dryckeshållare även i baksätet på din Audi A6 / A7 / etron som både ser bra ut och fungerar som fabriksmonterat.

Audi original mugghållare installation

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar