Trots att den nya tekniken många gånger låter oss häpna över bilarnas intelligens är det få paket som överraskar och underlättar körningen som Active lane assist i din Audi / Volkswagen. Detta tekniska framsteg håller oss på banan vid tillfällen där vi t.ex av misstag tappar fokus från vägen och där olyckan snabbt kan komma nära, din Audi / Volkswagen med Active lane assist håller dig då inom väg-strecken och ser till att bilen ej hamnar utanför banan. 

Active lane assist i Audi / Volkswagen använder front-kameran som finns monterad bakom bilens backspegel för att läsa av väg-strecken och automatiskt styra ratten för att hålla bilen inom dessa sträck vilket underlättar långkörningar och ger en trygghetskänsla utöver det vanliga. Dessa självkörande system är i dagsläget givetvis endast ett säkerhetsverktyg och är alltså ej avsedda att användas som auto-pilot vid körning. 


Demo på hur eftermonterad Active lane assist (spårhållningsassistent) fungerar i Audi Q5

I detta inlägg visar vi hur du kan utrusta din Audi med Active lane assist. Bilderna nedan är tagna vid installation av lane assist i Audi Q5 (FY) av årsmodell 2017, tillvägagångssättet är dock snarliknande även för nyare Audi A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q7 mm.

Kitten som finns tillgängliga för installation av lane assist i Audi kräver att front-kamera finns monterad i bilens vindruta, vid osäkerhet om er bil är utrustad med vindrute-kamera är det lättast att kontrollera om bilen är utrustad med PR.kod: QK1 eller motsvarande. Mer info om hur du kontrollerar bilens PR-koder samt tyder dom finner du här.


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
ACTIVE LANE ASSIST AUDI Q5 FY (SPÅRHÅLLNINGSASSISTENT)

Vilka verktyg behöver jag?
PLASTVERKTYG
TOLVTANDSHYLSA
TORX-MEJSEL (T20)
AKTIVERING/PROGRAMMERING/KODNING (FJÄRRDATOR)


  • Börja med att följa samtliga säkerhets-anvisningar gällande urmontering av airbag i din Audi, fortsätt sedan med att lossa torx-skruven i rattkåpans undersida.

Installera active lane assist / spårhållningsassistent i Audi Q5

  • Lossa rattkåpans ovansida genom att försiktigt lossa dess clips med hjälp av plastverktyget. Använd lämpligt verktyg för att lossa bilens airbag, se video nedan.

Komplett kit för installation av original active lane assist i Audi

  • Följ anvisningarna i videon nedan som visar urmontering av airbag i din Audi A4 (8W, B9) / A5 (F5) / Q5 (FY).

  • Lossa kåpa som täcker vägen för kablaget enl. anvisningarna i figuren nedan och förbered för att dra kablaget med hjälp av en dragfjäder.

Hur installera / aktivera lane assist Audi A4 A5 Q5

  • Lossa bilens spakcentral genom att följa anvisningarna nedan, följ stegen varsamt för att ej skapa felkoder i bilen som kräver kalibrering samt verkstadsbesök.

Installera automatisk bagagelucka Volkswagen Audi

  • Montera ur den gamla spakcentralen och montera tillbaka spakcentral för Active lane assist i din Audi. 

Installera spårhållnings assistent / active lane assist i Audi Q5

  • Instrumenthuset kommer nu att generera en rad felkoder som kräver åtgärd för att active lane assist ska fungera som tänkt i er Audi. 

Installera / aktivera active lane assist i Audi Q5 / A5 / A4

  • Anslut fjärrdator/kodningsdosa till bilens OBD2-uttag för att slutföra programmering / aktivering av active lane assist i Audi.

Installera active lane assist Audi A4 / A5 / Q5

  • Efter aktivering av lane assist, låt bilen stå i låst läge i 20 min innan funktionen kan testköras. I början av inlägget finner ni demo på fungerande active lane assist i Audi Q5 (FY) årsmodell 2017.

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar