Audi original backkameror (parkeringskamera) ger en automatisk och integrerad bild bakåt vid backning. Kameran, som monteras så gott som osynligt i bakluckan, sänder vidare bilden helt digitalt till bilens original radiosystem. På radioskärmen visas bilens stötfångare och en stor del av området bakom bilen. Den inbyggda styrenheten har en avancerad bildbehandling för att återskapa en så verklighetstrogen bild som möjligt samt med en dynamisk projicering av rattutslagen från bilen. Dragkroken är synlig i skärmen och systemet hjälper till vid backning mot släpvagnar, dessutom för bilar med MMI Navigation (PRnr.:I8T) så är det möjligt att zooma in närmare dragkroken med en bild från ovan (fågel- eller helikopterperspektiv) allt för att göra det lättare att manövrera och bedöma avstånd bakåt.

Audi e-tron backkamera (original)

I detta inlägg visar vi vad som krävs för att installera Audi original backkamera i nya Audi e-Tron tillverkad efter 2019. 

Att installera original backkamera i Audi etron tillverkad efter 2019 innebär att byta ut bilens baklucke-handtag mot motsvarande originaldel som istället har en integrerad kamera. Backkameran visar bild & dynamiska guidelinjer i befintlig original-display. Guidelinjerna ger bättre kontroll genom att förutspå var bilen kommer att hamna vid backning vid det aktuella rattutslaget. 

I inlägget monteras original backkamera i Audi etron tillverkad 2019.


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
BACKKAMERA AUDI E-TRON (GE)

Vilka verktyg behöver jag?
TORXMEJSEL T20
TOLVTANDS-HYLSA M10
PLASTVERKTYG
DRAGFJÄDER
DUBBEL HYLSNYCKEL 10MM (VINKLAD)
HYLSNYCKEL 8MM
SNABB-ANSLUTNING
AKTIVERING / KODNING / PROGRAMMERING


 • Börja med att bagagerumsklädsel samt insynsskyddet på bakluckan, lossa klädseln/kåpan på insidan av bakluckan genom att dra den utåt. Kåpan hålls på plats av clips. 

audi e tron original backkamera (parkeringshjälp)

 • Lossa försiktigt knapp och ev. lampor i bagageluckans inredning/kåpor. Börja därefter med att lossa den markerade kåpan (fig 4). Samtliga kåpor i bakluckan använder clips för att hållas på plats.


Montera original Audi A7 4K 2018 kamera bak fram

 • Lossa därefter samtliga skruvar i samt varsamt dra ut spärren på insidan (figur 5) för att lossa clips och bakluckans belysning (figur 6).

Installera back-kamera i Audi A6 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018

 • Lossa baklyktan i bagageluckan efter att lossat både spärrar och skruvar från insidan. Därefter kommer du åt handtaget och förbered för kameran.

ETRON installera och montera backkamera (original audi)

 • Montera kameran mot bilens original baklucke-handtag med medföljande delar samt montera in den nya kåpan med integrerad backkamera för Audi e-Tron och dra kablaget vidare in i bilen med hjälp av en dragfjäder via markeringen i figur 11.

elbil original eftermontering av backkamera
Audi A6 4G C7 backkamera eftermontering

 • Förbered kablaget och dra kablaget noga genom bilens kabelrör enligt figur 12, notera packning för att undvika läckage/skador på bilen. Koppla därefter kamerans kablage mot bilens original kopplingspunkt enl. figur 13.

Eftermontera Audi original backkamera i A6 Avant 2016 C7

 • Dra vidare kablaget mot bilens front enligt anvisningarna i figur 14. Montera därefter handtaget för backkameran i bilens baklucka (figur 15) på Audi eTron och anslut kablaget.

original backkamera installation i audi etron

 • Audi e-trons uppbyggnad skiljer sig från motsvarande audi-modeller och kablaget monteras med fördel genom att lossa på förarstolen (figur 16), notera att denna inkoppling även går att göra utan att lossa förarstol. Koppla kablaget enl. anvisningarna i figur 17 mot kontakthuset i MMI och övriga styrdon.

audi etron elektriska system kamera installation

 • Lossa därefter bilens mittkonsol enl. figur 18-22 och anslut strömtillförseln till kameran.

Audi A6 C7 4G 2011 - 2018 original backkamera installation

Audi A6 C7 4G 2011 - 2018 original backkamera installation

 • Efter slutförd montering, anslut fjärrdator eller kontakta lokal Audi-verkstad för programmering / kodning av original backkamera i Audi e-tron.

Installation Audi A6 4G C7 back kamera installera

 • Vid inkoppling av rengöring/spolning av kameran (medföljer i kittet) mot bilens spolsystem samt fågel- eller helikopterperspektiv för bilar med dragkrok, vänligen se till att även denna variantkodning programmeras in.

variantkodning audi etron original backkamera med spolning

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.