Ska du montera backkamera i din Audi / Volkswagen / Skoda / SEAT men har svårt att välja bland djungeln av produkter?

Självklart rekommenderar vi alltid ett original RVC (rear view camera)-system i den mån detta är möjligt då dessa oftast är väl genomtänkta och minst lika väl utförda, för att inte tala om beprövade och stabila. På eftermontering.se ligger största fokus i att erbjuda ett backkamera-system som är helt integrerat med bilens befintliga utrustning (parkeringssensor, radio- / navigations-enhet etc.) och som alltså samspelar på rätt sätt med bilens övriga utrustning.

Ett bra exempel på detta är VW original emblemkamera som du hittar i många Volkswagen-modeller (bl.a. Passat, CC, Golf, EOS), emblemet skyddar linsen från smuts & repor och ett utmärkt exempel på hur en diskret och integrerad original-kamera kan se ut.

I videon nedan ser vi en emblem-kamera 'in action', alltså hur det ser ut när backväxeln sätts i.


Vad är skillnaden på kamerorna & vilken är bäst?

Vid montering av originalkamera (RVC) i Audi / Volkswagen / Skoda / SEAT har du många gånger möjlighet att välja mellan High-line & Low-line back-kamera, nedan förklarar vi vad som skiljer de olika backkamera-systemen åt.


HIGHLINE BACKKAMERA FÖR AUDI / VW

Original high-line backkamera är den bästa RVC-lösningen som går att montera i bilen. En highline backkamera ger dig guidelinjer som visar var bilen är på väg beroende på rattutslagen. Svänger du t.ex. till vänster, visas guidelinjerna i en högerbåge för att du lättare ska kunna planera din parkering/backning. Vid snäva och trånga parkeringar är detta en ovärderlig funktion. Avståndet från bilen är även märkt i form av den blå skuggan som du ser i videon nedan. Utöver guide-linjer ger även många high-line system möjlighet till översikts-vy på t.ex dragkrok eller stödlinjer vid parallell-parkering. 


LOWLINE BACKKAMERA FÖR AUDI / VW

Ett low-line system ger fasta/inga markeringar i kamerabilden vid backning. Vid montering av backkamera utrustad med guide-linjer utmärks avståndet från din bil på följande avstånd; 0,4m, 1m & 2m. Dessa markeringar är fasta och påverkas inte av bilens rattutslag.


Vilket backkamera kit passar mig & min Audi/VW?

Givetvis är budgeten för kameran som ska installeras väsentlig i denna fråga. Generellt kostar high-line backkamera kit mer än low-line, dels vid inköp av hårdvaran men även om installation utförs av en verkstad.

High-line backkameran erbjuder alltså betydligt fler funktioner än en low-line kamera men kostar normalt lite mer och kräver en något mer omfattande installation.

Vill man utöka systemet ytterligare finns givetvis även möjlighet att installera front-kamera eller area-view kamera-system. Dessa kit innehåller då istället 2st eller 4st kameror som monteras runtom bilen för att ge utökad kontroll vid backning / parkering. 

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar