Audi Q7 är en av modellerna som lyckligtvis berikats med några av de motorer som även har inbyggd tillsatsvärmare från fabrik. Denna tillsatsvärmare är ett krav för motorn då kalla väderförhållanden kan göra dieselmotorn svårstartad.

Fördelen med tillsatsvärmaren i just Audi Q7 med 3.0 TDI eller 4,2 TDI motor (OBS ej CleanDiesel) är att denna tillsatsvärmare med relativt enkla medel även kan utnyttjas som en fullfjädrad parkeringsvärmare. I inlägget nedan beskriver vi hur du går tillväga för att aktivera diesel- / motor- / parkeringsvärmare i Audi Q7 med 3.0 TDI / 4.2 TDI samt hur du installerar Audi original fjärr för aktivering av parkeringsvärmaren, snabbt och smidigt på upp till 1km avstånd från bilen. Utöver fjärrkontrollen kan även motorvärmaren aktiveras via bilens MMI där tidur/timer blir tillgänglig efter aktivering. 


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
AKTIVERING AV DIESEL-/PARKERINGSVÄRMARE I AUDI Q7
ORIGINAL-FJÄRR FÖR MOTOR-/DIESELVÄRMARE I AUDI Q7

Vilka verktyg behöver jag?
TORXMEJSEL T20
PLASTVERKTYG
DRAGFJÄDER
MULTIVERKTYG (DREMEL)


  • Börja med att aktivera funktionen genom att ansluta fjärrdatorn till bilens OBD2-uttag som du finner i fotutrymmet på förarsidan. Detta steg kommer att aktivera funktionen i bilens MMI samt låsa upp funktion för tidur/timer-funktion på diesel-/parkeringsvärmare. 

Aktivera parkeringsvärmare Audi Q7 programmering kodning

  • Lossa sedan de markerade plastkåporna i figuren nedan för att göra plats för anslutning av mottagare för Audi original mottagare för motorvärmare. Dra kablaget längs med markeringarna nedan och anslut kablaget i bilens befintliga kontakthus.

Installera original dieselvärmare Audi Q7 4L

  • Anslut mottagaren till lämplig strömkälla i bilen enl. markeringarna nedan samt jordningspunkt. Placera antennen på tillgänglig plats i bilen för att ge så bra räckvidd som möjligt till fjärrkontrollen som kommer att styra bilens parkerings- / motor- / dieselvärmare.

Montera original Audi Q7 motor- / diesel- / parkeringsvärmare med original fjärr

  • Du kan nu njuta av varm kupé och motor genom bilens befintliga tillsatsvärmare som även aktiverat funktionen för parkeringsvärmare i din Audi Q7 från 2005 till 2015 med 3.0 eller 4.2 TDI-motor (ej CleanDiesel) både via tidur/timer och trådlös originalfjärrkontroll. 

Aktiveringa av webasto värmare i Audi Q7


AKTIVERA PARKERINGSVÄRMARE AUDI Q7 (4L)

Vid aktivering av parkeringsvärmare (konvertering av tillsatsvärmare) utan installation av original fjärrkontroll för styrning av dieselvärmaren tillkommer timer-funktion i MMI-systemet som aktiveras / ställs in via den nya menyn som tillkommer efter programmeringen. I figuren ovan finner ni timer-funktionen i Audi Q7 utrustad med MMI 3G. Timer-menyn i Audi Q7 4L utrustad med MMI 2G finner ni nedan

VCDS Aktivera dieselvärmare Audi Q7 3.0 parkeringsvärmare

Kommentarer (1)

    • Johnny Burfelt
    • 2022-10-10 18:57:33
    Finkar detta till Audi A6 2008 med 3.0tdi?

Ny kommentar