Är din Audi utrustad med original navigationssystem men du saknar visning av fartkameror när du är ute och navigerar?
I inlägget nedan visar vi hur du aktiverar Sveriges fartkameror i din Audi original GPS / navigator.

Huvudenheten & bilen som fartkamera-aktiveringen demonstreras i nedan är en Audi A5 2017 med Navigation+ touch som finns originalmonterad i bl.a. Audi A4, A6, A7, Q7 mm. I Audi Navigation+ visas förutom att en fartkamera finns placerad även laser- och kontrollplatser för den aktuella vägsträckan. 

Tillvägagångssättet är snarliknande på de flesta Audi / Volkswagen original navigationssystem, för Volkswagen navigation krävs dock istället med denna mjukvara.

Vi uppmanar att ni alltid håller gällande hastighetsbegränsningar oavsett om vägen innehåller fart-kameror eller inte samt att vägar och fartkameror dessutom ändras från år till år. Databasen för svenska fartkameror uppdateras årligen och kräver ny mjukvara vid ev. uppdatering. 


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa mjukvaran jag behöver?
FARTKAMEROR FÖR AUDI ORIGINAL NAVIGATION


 • Anslut det utskickade SD-kortet till SD1 i Audi original-systemets huvudenhet. Gå till 'Inställningar' i MMI-menyn i navigationssystemet och välj sedan 'Inställningar MMI'>'Systemuppdatering'.

Installera fartkameror i Audi A5 Navigation plus

 • Välj 'Systemuppdatering' och därefter 'SD-kort 1'. Mjukvaran för fartkameror kommer nu att verifieras av enheten.

Aktivera fartkamera i Audi original navigation

 • Den aktuella fartkamera-mjukvaran visas i displayen, välj 'Starta uppdatering'. Installation av fartkameror i Audi MMI navigation tar ca 5-10 minuter att slutföras. 

Aktivera fartkameror Audi A4 A6 A8 Q7 navigation

 • Efter slutförd installation av fartkameror, välj 'OK' på notisen som dyker efter slutförd uppdatering av hastighetskameror.

Aktivering fartkamera i Audi original navigation plus

 • Efter omstart av huvudenheten, gå till 'Karta/NAV' och välj 'Inställningar' genom att öppna den högra fliken/inställningsmenyn. Välj 'Kartinställningar'

Aktivera fartkameror i Audi original GPS MMI

 • Gå till menyn 'Kartinnehåll MMI' och välj de fartkamera-varningar ni önskar (röda eller blå ikoner), bläddra i listan tills ni aktiverat samtliga fartkameror / laserplatser / kontrollplatser.

Fartkameror / fartkamera varning i Audi MMI navigation

 • Ert Audi MMI Navigations-system är nu aktiverat för visning av fartkameror vid färd. I detta fall har röda ikoner valts och samtliga fartkameror, laserplatser och kontrollplatser kommer att illustreras i kartan.

Fartkameror / fartkamera varning i Audi original NAV GPS MMI

Kommentarer (1)

  • Fidan
  • 2019-09-14 08:31:09
  hej, Funkar det på min Audi A4 2016? Jag har cockpit och mmi navi plus touch. Är detta den senaste versionen? Mvh Fidan

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.