Är din Audi / Volkswagen utrustad med något av de mindre radio-systemen (Chorus, Concert, Symphony, RCD-510, RCD-310 etc.) som saknar allt ifrån färgdisplay till bluetooth-anslutning eller navigering? Givetvis finns alternativet att uppgradera till original navigationssystem med original handsfree & musikstreaming (Läs mer om VW original navigation här eller Audi original navigationssystem här). Dessa tre utrustningsnivåer (GPS, bluetooth handsfree & bluetooth musik-streaming) kan dock lätt stiga i kostnader och i de fall man istället kan tänka sig ett eftermarknadsalternativ har vi valt att inkludera marknadens bästa eftermarknadslösning för ändamålet. 

Navigationssystemet som vi kommer att gå genom i detta inlägg tillverkas i Tyskland av det välkända varumärket Alpine som är kända för att integrera bilens befintliga utrustning i eftermarknadssystemet så långt det bara går. Att tänka på är dock att dessa system givetvis har sina för- & nackdelar. Normalt rekommenderar originalutrustning i den utsträckning det är möjligt, men givetvis är även budgeten för de önskade funktionerna en faktor som spelar in i ett beslut om vilka delar man väljer att utrusta sin Audi / Volkswagen med. 

I inlägget nedan går vi genom installation av Alpine navigation-system Premium för Audi A4 & A5 (X701D-A4) i Audi A5 (8T) från 2013, montering och funktioner är snarliknande även i t.ex Volkswagen Golf 6 och övriga modeller. 


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran jag behöver?
ALPINE NAVIGATION SYSTEM PREMIUM AUDI A4 & A5

Vilka verktyg behöver jag?
PLASTVERKTYG
DRAGFJÄDER
KROKVERKTYG MED T-HANDTAG
HYLSNYCKEL (VINKLAD) 8MM


  • Montera ihop ev. hållare med Alpine X701D-A4 huvudenhet och förbered installationen genom att läsa genom de medföljande installationsanvisningarna och skumma genom de medföljande delarna.

Installera X701D-A4 Audi A5 2013

  • Montera ur Concert 3 / Symphony 3 / Chorus 3 genom att först lossa kåpan runt displayen med ett plastverktyg.

Installera bluetooth Audi A4 Concert 3

  • Lyft bort plastkåpan och lossa fläktutblåset med hjälp av ett krokverktyg, lossa därefter klima-enheten på samma sätt. Både fläktutblås och klima har anpassade hål där krokverktyget krokar in, dra försiktigt utåt och lossa kablage som finns anslutna.

Komplett kit för eftermontering av bluetooth i Audi Concert 3 / Symphony 3 / Chorus 3

  • Montera ut Concert 3 / Symphony 3 / Chorus 3 med hjälp av en 8mm hylsnyckel. 4 skruvar i vardera hörn håller display & radio på plats. Lossa därefter display samt huvudenhet genom att lossa respektive kablage.

Original AUX installera Audi A4 B8 8K Concert 3

  • Förbered installation av X701D-A4 genom att dra det medföljande kablaget från display till placering för Alpine Premium infotainment huvudenhet. Montera därefter på ramen som medföljande touch-display senare kommer att monteras på.

Hur installera Alpine Premium navigationssystem Audi Concert

  • Montera tillbaka bilens befintliga radiosarg samt resterande del av display-hållaren. Anslut kablaget till Alpine X701D-A4 touch-display samt fäst displayen mot de installerade hållarna. 

Installera Audi Alpine GPS handsfree touch

  • Anslut kablage för mikrofon i den medföljande sargen som placeras ovanpå Alpine original touch-display och pressa clipsen som håller den nya sargen försiktigt på plats. 

Installera Alpine X701D-A4 montering

  • Följ de medföljande anvisningarna för anslutning av kablage, GPS & DAB antenn till Alpine X701D-A4 huvudenhet samt montera enheten tillfälligt i bilen för en snabb testkörning av systemet innan slutgiltig montering / installation.

Hur installera X701D-A4 Audi A4 A5 Q5 Chorus

  • Efter verifiering av funktionerna i Alpine X701D-A4 GPS-system monteras fläktutblås samt klima-enhet tillbaka i omvänd ordning, efter slutförd montering kan systemet konfigureras för att passa era ändamål.

Audi A4 A5 Q5 X701D-A4 Alpine GPS Handsfree Touch-display

  • Följ anvisningarna i Alpine X701D-A4 för att konfigurera enheten efter era preferenser. Installation av Alpine original Premium infotainmentsystem är nu slutförd och bilen är utrustad med bl.a. navigation, handsfree, touch-dipsplay som dessutom integrerar bilens befintliga parkeringssensorer, rattknappar och assistanspaket. 

Audi A4 A5 Q5 X701D-A4 Alpine GPS Touch-display installera

Kommentarer (0)

Inga kommentarer att visa

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.