Går du i tankar om att byta avgassystem?

Med ett aktivt avgassystem slipper du oroa dig för att effekten inte blir stor nog eller att du ångrar det vid besiktning/försäljning.


Biltillverkarnas ständiga strävan mot att tillverka bilar som är skonsammare mot vår miljö gör det uppenbart att en kombination av hög effekt och kraftfullt motorljud är svåruppnådd i en bil som är tillverkad för att vara bränslesnål och miljövänlig. 

Att få till bra motorljud har dessutom länge vart förknippat med stora kostnader som inte alltid är hållbara för en personbil som ska besiktigas årsvis. Att t.ex köra "raka rör" som innebär att kränga av och på ljuddämpare / avgassystem är sällan smidigare än det låter, även om du bara använder bilen vid speciella tillfällen som mässor/bana. 

Att byta ut luftfilter är tyvärr ett alternativ som inte alltid räcker lika långt som man hade hoppats på och väljer man att skippa luftfiltret helt så riskerar man dessvärre stora motorbekymmer.

Lyckligtvis kan du med rätt hård- & mjukvara till och med få din 1,2l motor att låta som vilken annan V8-motor som helst, se därför till att göra rätt från början vid val av det system du ska investera i. 


Den bästa, smidigaste och mest prisvärda lösningen för utökat motorljud är utan några som helst tvivel ett aktivt avgassystem som styrs via bilens motor-styrdon. Med ett aktivt motorljud får du det bästa av alla världar, bilens befintliga avgassystem förblir oförändrat och du bibehåller garanti på bilen, möjlighet att enkelt slå av/på systemet vid behov, miljövänligt och inte minst ekonomiskt, samt möjlighet att ta med dig systemet till nästa bil om du bestämmer dig för att byta ut den. 

Sound Booster Pro är unik på så sätt att du får möjligheten att med ett knapptryck byta ljudkaraktär på bilen! Kanske passar ett diskret motorljud bättre när du pendlar till jobbet men V8-ljud på mässan?

Med Sound-Booster Pro mjukvaran och rätt ljud-generator kan du enkelt ställa in olika ljudprofiler som du enkelt bläddrar mellan med hjälp av medföljande knapp eller integrerat via bilens körprofils-väljare (styrning skiljer beroende på bil/multimedia-system) som installeras i bilen. Slå på/av det aktiva motorljudet och byt ljudprofil med ett enkelt knapptryck!

Räcker det inte så kan du även utöka systemet med ytterligare ljud-generator där du kan ha upp till två aktiva avgasljuds-generatorer och ytterligare en i motorrummet som med hjälp av luft-tryck ser till att det även mullrar till i motorrummet vid gaspåslag. 

Som komplement till knappen kan du även utöka med en fjärrkontroll, denna används precis som den fastmonterade knappen till att slå på/av ditt aktiva avgassystem och för att byta ljudprofil.


INSTALLERA AKTIVT MOTORLJUD

Aktiva avgassystem blir allt vanligare och levereras fabriksmonterat i de flesta dieselbilarna med över 300hk (t.ex Audi A6 3.0l, Audi SQ5 / SQ7 mm.). Active Sound med Sound-Booster Pro  låter dig ställa in upp till 6st olika motorljud som reagerar beroende på motorns varvtal och låter dig bläddra mellan dessa vid körning.

Sound Booster går att installera i samtliga bilar där anslutning till motorstyrdon är möjligt (engine CAN), vilket generellt innebär samtliga bilar tillverkade under 2000-talet. Detta för att den aktiva ljudgeneratorn läser av gaspåslaget i bilen och genererar motorljud utefter detta. I mjukvaran kan du sedan själv ställa in hur du vill att bilen ska låta vid t.ex 2000 varv/min, mellan 1000-1500 varv/min eller i tomgång etc.

Ljudgeneratorn monteras externt i den mån tillräckligt med utrymme finns tillgängligt i bilens underrede. I sällsynta fall där ingen möjlighet finns att montera ljudgeneratorn externt finns även möjlighet att montera den aktiva ljudgeneratorn internt i bilens bagageutrymme.

Aktivt avgassystem motorljud Audi 2015 2016 2017 2018Extern installation av aktivt avgassystem


SOUND BOOSTER PRO SETUP / INSTÄLLNINGAR

Motorljudet ställs in med hjälp av grafer där du kan modifiera hur du vill att bilen ska låta vid specifika varvtal.


Aktivt avgassystem VW Golf MK7 TDI

Aktivt motorljud VW Amarok 2H

Active exhaust Audi A5 F5

Active sound Mercedes G-klass W463


Active sound Mercedes C-klass C180Kommentarer (1)

    • Abdallah
    • 2022-05-05 14:14:08
    Hej jag har en Volvo XC90 2016 årsmodell D5 som jag tänkte få lite bättre ljud på avgasröret lite sportigare ljud om man säger så

Ny kommentar