Har batterierna i fjärren till diesel-/bensinvärmaren börjat ta slut eller är räckvidden helt enkelt för kort för att räcka hela vägen till parkeringsplatsen? Hade du önskat att bilen var varm när du landar på flygplatsen och ska ta dig vidare med bilen eller känns bilresan hem från köpcentret/cafét som ett isbad?
Kanske känns det bara klumpigt och föråldrat att bära omkring på en extra "nyckel" för att i bästa fall kunna aktivera parkeringsvärmaren och slippa skrapa rutorna.

De flesta har vart med om att man glömmer slå igång timern till parkeringsvärmaren kvällen innan för att på morgonen mötas av en genomfrusen bil. Att skrapa rutan i all hast för att komma i tid innebär givetvis en mindre behaglig resa men också att motorn får gå kall betydligt längre än nödvändigt vilket självklart innebär ökat slitage på motorn.

Med rätt SMS/GSM-mottagare styr du bilens original parkeringsvärmare via din smartphone och faktiskt får ta nytta av bensin-/dieselvärmaren på riktigt. Aktivera / slå på parkeringsvärmaren från telefonen, oavsett var du befinner dig eller hur långt du har till bilen. Har du missat att ställa timern i bilen går det självklart även bra att ställa timern via appen, bekvämt från soffan utan att behöva springa ut till bilen eller hoppas på att fjärren når fram. 

Den ena funktionen utesluter givetvis inte den andra utan original-fjärren går fortfarande att använda på samma sätt även med GSM-/SMS-mottagaren monterad i bilen. 

SMS APP GSM Telefon Smartphone iPhone styrning parkeringsvärmare


Alternativ att styra parkeringsvärmare via telefon

Med betoning på "rätt GSM-interface" ovan vill vi även klargöra vilka alternativ som finns tillgängliga för att styra parkeringsvärmaren från en app eller telefon. Av de GSM-/SMS-mottagare som finns tillgängliga på marknaden är det ytterst få av dem som hanterar att styra en fabriksmonterad dieselvärmare. Detta för att originalmonterade parkeringsvärmare normalt styrs/aktiveras via bilens CAN-bus nätverk, då dessa signaler är unika för den aktuella bilmodellen innebär att en allt för förekommande "12V switch" tyvärr inte kommer klara att slå på / slå av / ställa timern i en original diesel- eller bensinvärmare.

Var därför uppmärksam vid val av GSM-/SMS-/App-interface för din värmare då många tillverkare beskriver funktionerna bra men endast anger i det finstilta att funktionerna enbart är tillgängliga i en eftermarknads / eftermonterad parkeringsvärmare. 


"Thermocall" för original parkeringsvärmare

Webasto's egna system, Thermocall, tillåter styrning från mobilen i en eftermonterad Webasto-värmare via dess K-line signaler. K-line är ett äldre och betydligt enklare databus nätverk som på senare år kom att ersättas av det mer komplexa CAN-bus nätverket som blev standard i de flesta bilmodellerna tillverkade efter 1990. 

Då "dataspråket" som sagt skiljer från bilmodell till bilmodell och främst från parkeringsvärmare till parkeringsvärmare finns alltså GSM-mottagare som tillåter liknande funktion för den originalmonterade CAN-bus styrda mottagaren i bilen. Dessa interface imiterar alltså bilens egna CAN-bus signaler och skickar dem till bilens fabriksmonterade dieselvärmare som uppfattar signalen som om den kom från parkeringsvärmarens original-fjärr. Detta tillåter då både timer, ON & OFF-kommandon till bilen via ett SMS, samtal eller via en app i din smartphone. 


Installera SMS-/GSM-/App-styrning i Audi / Volkswagen / Skoda mm.

SIM-kortet som används behöver stödja GSM-nät, det innebär alltså att om det går att skicka SMS & ringa till/från kortet fungerar det i mottagaren. Ett vanligt kontant-/refillkort går alldeles utmärkt, tänk dock på att det inte fungerar med ett data-sim då de endast hanterar surf.

Nedan finner du några av de bilmodeller där kompletta kit finns tillgängliga för beställning. Placering på bilens originalmonterade mottagare/styrdon kan variera något, mer info om montering i den aktuella bilmodellen finner ni under fliken "Manual" i produktinformationen.


 • Börja med att sätta ett SIM-kort i mottagaren genom att trycka in den lilla gula knappen bredvid SIM-luckan med en nål eller liknande. 

Installera aktivera sms parkeringsvärmare app eberspächer

 • Placera SIM-kortet i hållaren som hoppar ur sitt läge och montera tillbaka in i mottagaren.

Aktivera dieselvärmare från mobilen app iPhone

 • Skruva fast den medföljande GSM-antennen och anslut därefter adapterkablaget mellan bilens befintliga mottagare och dess kablage.

Slå på dieselvärmare från mobilen iPhone app webasto

 • Anslut till sist den tredje och sista änden av kablaget i mottagaren och placera mottagaren dolt på lämplig plats i bilen. Montera gärna mottagaren så att den är lättåtkomlig om du ev. behöver komma åt SIM-kortet för t.ex aktivering eller påladdning i framtiden.

Aktivera parkeringsvärmare från telefon iPhone android

 • Efter installation av SIM-mottagaren ställer du in hur länge parkeringsvärmaren ska vara aktiv, vilket/vilka telefonnummer som ska kunna styra bilens värmare (upp till 5 olika nummer), vilket telefonnr SIM-kortet i mottagaren har samt vilken typ av brännare som ska styras. Det kan verka som en del inställningar men samtliga görs genom att skicka ett SMS-kommando till det SIM-kort som nu sitter i din mottagare.

Kommentarer (3)

  • Magnus Eriksson
  • 2020-08-12 12:05:50
  Hej har ni grejer som funkar till en fabriksmonterad dieselvärmare på en Volvo v70 2015?
  • Patrik Åberg
  • 2020-12-07 07:21:58
  Hej Jag har en VW transporter 2012 med fabriksmonterad dieselvärmare och en T91 fjärrkontroll. Önskar kunna styra den via telefonen med webastos app då räckvidden från mitt arbete till bilen är för långt för fjärrkontrollen. Vad behöver jag? Sen har sambon en Golf plus 2.0 tdi 2007 men hon har ingen fjärrstyrning till sin dieselvärmare. Hon önskar samma funktion då det saknas möjlighet är användar motorvärmare på hennes arbete samt att slippa vara beroende av el för att ha en varm bil. Vad kan ni erbjuda? Mvh Patrik Åberg
  • Thomas
  • 2021-03-09 18:56:53
  Hej kollade på aktivera en värmare via app, jag har en V70 med bef diesel värmare med tidur, jag undrar om denna går att starta via en app./ Thomas

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.