Saknar du som många andra att få funktion i "NAV"-knappen på knappsatsen för ditt Audi A3 (8V) MMI-system? I detta inlägg ska vi hjälpa till att besvara de vanligaste frågorna kring installation / aktivering av navigator i samtliga Audi med MMI-system och även ge en kort genomgång från hur installation av original navigator i Audi A3 8V går till.


SNABB-FRÅGOR:

Vart kan jag köpa hårdvaran som används för Audi A3 8V i inlägget nedan?
MMI NAVIGATION+ FÖR AUDI A3 / S3 / RS3 (8V)

 Jag har en Audi A1 / A4 / A5 / A6 / A7 / A8 / Q3 / Q5 / Q7 och saknar original-navigator, vart finner jag dessa kit?
Du finner samtliga navigations-kit här. Saknar ni ett färdigt kit för er bil är ni alltid välkomna att kontakta oss med bilens regnr för vidare info.

 Jag har ju redan nav-knapp men den visar "Navigation not installed" när jag trycker på den, räcker det inte med programmering/mjukvara för att aktivera nav-funktionerna?
Nej, i de flesta fallen krävs byte av huvudenhet då t.ex MMI radio saknar möjlighet att tolka signalerna från en GPS-antenn, likaså navigationsdatan och mjukvarorna som hör till dessa. Vid byte till huvudenhet för "Navigation plus" som förutom att ge bilen funktionerna i original-navigatorn även levereras med större och mer högupplöst display, krävs även uppgradering av skärm/display för korrekt bildvisning.

Integrerad original navigator för Audi MMI / MIB med CarplayBildexempel som visar skillnaderna i anslutningarna på MMI radio & navigation+

 Så i vilka fall går det att aktivera original-navigator endast genom mjukvara / programvara?
Bilar som är utrustade med PR.nr: "7UH" (navigationsförberedelse) som ofta är en del av Connectivity-paketet (PR.nr: PNV) finns det mesta förberett för aktivering av navigation. Dessa system går att genom mjukvara och navigationsdata aktivera funktionen i befintlig huvudenhet, knappsats & display. Genom att aktivera funktionen i befintliga utrustningen tillkommer alltså endast navigations-funktionen och utrustningen som tillkommer efter aktivering är alltså "Navigation low". 

 Hur vet jag om min bil är förberedd för navigation / navigationsförberedelse (utrustningskod 7UH)?
Du finner all information & PR-kods avläsare här, du ser information om hur du hittar just din bils utrustningsinformation samt en "PR-kods decoder" som förklarar vad de olika PR-koderna innebär. 

 Min bil har PR.nr: "7UH" och aktivering via mjukvara är alltså möjlig för mig, men vad är skillnaden mellan "Navigation low" som går att aktivera och "Navigation Plus" som kräver ny hårdvara?
Många gånger är det inte bara navigerings-funktionen som ger det stora "lyftet" i att uppgradera till ett större MMI-system. Det man snarare  tänker på vid uppgradering av MMI-systemet är det snyggare och snabbare gränssnittet, större och högupplösta displayen, touch-funktion i knappsatsen etc. dessa delar erbjuds endast som en del av det större "Audi Navigation+"-paketet och vill man ha dessa så räcker det dessvärre inte med aktivering av "Navigation low" i befintlig hårdvara.

Audi MMI radio display & MMI Navigation plus displayBildexempel på de olika display-storlekarna i Audi A3 radio & navigation+

 Kan jag kontakta er ang. installation av navigation plus / low?
Givetvis, vår verkstad hjälper er gärna med installation av både navigation high, aktivering av navigation low eller eftermontering av navigation low för Audi-bilar som saknar navigationsförberedelse. 

 Krävs programmering för att aktivera navigatorn efter installation?
Ja, efter utförd installation krävs alltid programmering / adaptering av bilen för att systemet ska fungera som tänkt. Delarna som skickas från oss kan dock levereras förprogrammerad för bilen de är avsedda att installeras i.


Installation av MMI / MIB Navigation+ (plus) i Audi A3 / S3 / RS3 8V från årsmodell 2013 till 2017

 • Bilen som vi ska uppgradera MMI-systemet i nedan är utrustad med Audi MMI Radio system. I detta fall ska inte knappsatsen uppgraderas till MMI-touch utan endast display & huvudenhet ska uppgraderas till MMI Navigation+.

Komplett kit för eftermontering av Audi navigation plus

 • Montera ur bilens befintliga skärm genom att följa anvisningarna i figuren nedan. Lossa huvudenheten i bilens handskfack med hjälp av två st radionycklar och lyft varsamt ut den ur handskfacket. Lossa kablaget och ställ undan MMI radio-enheten.

Komplett kit för eftermontering av Audi navigation plus

 • Montera kablage & MMI navigation plus display enl. anvisningarna nedan. Var uppmärksam på att adapterkablage och bilens befintliga kablage placeras precis som anvisat för att undvika att kablaget slits isär då displayen är rörlig.

Aktivera original navigation i Audi A1 / A3 / A4 med Connectivity

 • Anslut den medföljande original-antennen till huvudenheten och placera den enl. anvisningarna nedan för att få maximal GPS-signal vid användning.

Hur installera original navigation i Audi MMI

 • Efter utförd installation och programmering av MMI navigation+ dyker en ny meny upp i instrumenthuset där du styr navigatorn och även får tillgång till pilvisning/vägvisning.

Installera navigation i Audi A3 A4 A5 A6 A7 A8 med MMI radio

 • Se mer funktioner och bilder på Audi A3 MMI / MIB Navigation+ i videon nedan!

Kommentarer (5)

  • Kjelle
  • 2018-04-18 20:19:30
  Jag har en audi a6 2006, bilen stod i vintras i 2 veckor med ett batteri som var slut. Laddade upp batteriet, allt fungerar ( radio cd) men kommer inte in på inställningar på didplayen, kan inte ändra klockan mm. Trycker jag på knappen car står det ”navigation is not installed” kan datorn ha tappat den installationen när batteriet var slut?
  • Emiliano
  • 2019-02-21 09:35:39
  Hej! Jag har köpt Audi A6 allround 2014 och det funkar inte audi multimedia MMI plus och ni säger om det är med två SDS kort plats det skulle funkar men jag har testat med SDS original kartan och det uppdateras inte.Kan ni fixa den att uppdatera eller inte.
  • Inga-lena Nilsson
  • 2019-03-28 16:39:03
  Efter att ha tagit del av er information ....Så förstår jag eventuellt att jag kan få hjälp med en installation av "Orginial navigation Low"???? Då min Audi A3 är förberedd enl er beskrivning "navigationsförberedd". Så vad blir då min kostnad förutom de 4995??? Min tekiska kompetens räcker inte för egen installation. Vänligen Inga-Lena Nilsson
  • Patrik Svensson
  • 2019-07-06 11:35:35
  Hej, Efter att jag uppdaterade Firmware och kartor på min A4 Allroad 2015 så står det i displayen ”Navigationsdata är ej giltig/Navigation data are not enabled”. Vad innebär detta? Har inte aktiverat de nya kartorna. Jag har Navigation plus high förinstallerat på bilen.
  • Azad
  • 2020-03-31 20:26:58
  Hej tänkte kolla med er vad det skulle kosta att montera diesel värmare och navi på min Audi Q3 regnr: GJE539. Har navi knappar i bilen

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.