re-STREAM APP - trådlös CarPlay adapter

CarPlay-funktionen är guld värd och många utav oss har nu lärt oss att leva med funktionen, lika många har dock tyvärr tagit det till sig som ett komplement till bluetooth då de flesta biltillverkarna fortfarande endast erbjuder trådburen CarPlay.

Vid kortare turer (eller om man helt enkelt inte vill ladda/ha en kabel i telefonen) blir det tyvärr sällan att CarPlay används och första frågan är ofta "Går det att köra CarPlay trådlöst i min Audi / VW / Porsche...". I bilar som saknar trådlös CarPlay finns numera en adapter som ansluts till bilens USB-uttag som tillåter anslutning via bluetooth & Wifi för att ge CarPlay-funktion trådlöst.

Aktivera trådlös CarPlay i Volvo / Audi / Porsche / Volkswagen


I bilmodeller som endast stödjer trådburen CarPlay från fabrik krävs alltså re-STREAM APP adapter för att aktivera trådlös CarPlay. Denna passar i bl.a. Volvo, Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT, Porsche, Mercedes, Toyota, Hyundai...

Gemensamt för de nämnda bilmodellerna är att adaptern kräver att bilen är utrustad med original CarPlay för att den ska vara kompatibel. Det innebär alltså att eftermarknads radio-enheter baserade på t.ex Android, inte stöds av re-STREAM APP. Likaså gäller bilar som helt saknar CarPlay, adaptern ger alltså inte CarPlay-funktion utan tillåter endast trådlös anslutning till befintlig original CarPlay-funktion. 


Installera/aktivera trådlös CarPlay i Volvo, Audi, VW...

re-STREAM APP är plug n' play och den fysiska installationen innebär helt enkelt bara att den ansluts till bilens CarPlay-kompatibla USB-uttag. Enheten har en kort USB-hane som ansluts till bilens uttag och en USB-hona på andra sidan som då har samma funktion som bilens egna USB uttag, detta för att du inte ska gå miste om möjligheten att ladda eller köra CarPlay trådburet om du skulle vilja det.

Med enheten i bilen kommer startskärmen visas vilken tillåter anslutning från din iPhone. Du kan välja din telefon i listan som visas på displayen eller direkt ansluta till enheten via bluetooth. Därefter visas notiser där du tillåter enheten att ansluta till din iPhone och använda CarPlay trådlöst.


Trådlös Android Auto

När det kommer till Android Auto finns tyvärr inte i dagsläget något stöd från varken mobiltillverkarna eller re-STREAM för att aktivera trådlös Android Auto. I samband med att Android-mobilerna börjar stödja funktionen förväntas dock även kompatibiliteten på re-STREAM APP att utökas för att även stödja kabelfri Android Auto. 

Kommentarer (2)

  • Paul Yeh
  • 2019-10-18 08:34:30
  Can we buy it through eBay or other channel? In case, we are location in Asia not in EU. Thank you.
  • eftermontering.se
  • 2019-10-18 09:48:13
  @Paul Yeh You can order through the shop. Once you made the order, please contact us by email with your order number and we can arrange shipping overseas as well.

Ny kommentar

Vi använder cookies för att förbättra ditt besök hos oss. 
Läs om hur vi värnar om din integritet här.